Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási lehetősége Lajosmizsén

Az Önkormányzat egyeztetéseket folytat az Erfo, Főkefe, Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft-vel, aki megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását segíti, végzi Magyarországon. Csaknem 10.000 munkavállaló dolgozik országosan több, mint 150 telephelyen. Amennyiben Lajosmizsén és környékén megfelelő számú érdeklődő lesz úgy itt is hamarosan telephelyet nyitnak. Várják a megváltozott munkaképességűek érdeklődését, jelentkezését betanított munkás munkakörre, részmunkaidős foglalkoztatás céljából 08-13 óráig a 0620/499-5038-as telefonszámon vagy e-mailen a hr@kezmu.hu címen.

A cég ismertető prezentációját ide kattintva megtekinthető.

 

                                                                                                                  Basky András sk.

                                                                                                                    polgármester

Elérhetők a pályázati fórum előadásainak anyagai

2017. április 11-én pályázati fórum került megrendezésre a Városházán. A bemutatott előadások anyagai az alábbi fájlokban elérhető.

2017. május 8-án (hétfőn) 13.00-16.00 óra között a Széchenyi Programiroda munkatársai INGYENES pályázati tanácsadást tartanak a Városházán. Bármilyen pályázati lehetőséggel kapcsolatosan lehet kérdéseket feltenni, akár mezőgazdasági, ipari, vagy lakossági projektekről van szó.

A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezéseket a 76/356-211-es telefonszámon, vagy a lajosmizse@lajosmizse.hu e-mailcímen Almási Anitánál lehet leadni.

A város központi területeinek fejlesztésével kapcsolatos kérdőív

Lajosmizse Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a TOP-2.1.2-15 „Zöld város kialakítása” felhívásra, melynek keretében lehetőség nyílhat a város központi területeinek (többek között Iskola-tó, Szabadság tér, Városház előtti tér, 5. sz. főút melletti városközponti területek) felújítására is. A fejlesztés előkészítésébe és tervezésébe szeretnénk bevonni a város lakosságát is. Kérjük, véleményével Ön is járuljon hozzá, hogy városunk központjának megújítása minél inkább a lakosság igényei szerint történjen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe, önkéntes jellegű és anonim módon történik.

Válaszaira feltétlenül számítunk, előre is köszönjük!

Lengyel repülősök emlékművének avatóünnepsége

Köszöntő a lengyel emlékmű avatására

 

Nagy tisztelettel köszöntöm Lajosmizse Város Önkormányzata nevében az ünnepségünkön megjelent lengyel és magyar miniszter urakat, nagykövet urat, magas rangú kedves lengyel és magyar vendégeinket, a sajtó képviselőit és Lajosmizse lakosságát!

1944. augusztus 26-án a 7 lengyel pilóta számára megállt az idő, és nem fejezhették be küldetésüket. Tudták, hogy veszélyes a feladat, amit rájuk bíztak, de abban a hitben és reményben segítethették a Varsói felkelést, hogy a győztes háború után még sok feladat, öröm és egy boldogabb jövő vár majd rájuk.

Az élet azonban másként rendelkezett, hiszen családjuktól, hazájuktól távol leltek örök nyugalomra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy tettük, hősiességük feledésbe merült. Egy évvel ezelőtt megkeresett Dr. Karol Biernacki a Lengyel Köztársaság Szegedi Tiszteletbeli Konzulja és kezdeményezte egy emlékmű felállítását a településünk határában hősi halált halt lengyel katonák emlékére. A megbeszélést tett és összefogás követte. A Lengyel állam, a Lengyel Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács és Lajosmizse Város Önkormányzatának együttműködésével és támogatásával a mai napon felavatjuk Marek Brzózka szobrászművész alkotását.

Az elkészült emlékmű itt áll előttünk, a magyar Turul és az 56-os emlékmű szomszédságában, városunk központjában, a Szabadság téren.

Jelképes ez, hiszen mindhárom alkotás ugyanazt hirdeti, a hősök tiszteletét, a rájuk való emlékezést, a szabadságért való küzdelmet.

Az új szobor leleplezésével állítsunk emléket örök időkre a pilótáknak, akik meghaltak a lengyel nép szabadságáért! Hirdesse és erősítse a lengyel nemzet iránti tiszteletünket, megbecsülésünket, akikkel 1000 éves történelmi múlt és barátság köt össze bennünket, magyarokat.

Köszönöm mindenki segítő közreműködését, anyagi támogatását, munkáját, hogy a szobor elkészülhetett, az elképzelés testet ölthetett!

Köszönöm kedves vendégeinknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték ünnepségünket és a hősök cselekedetéhez méltóvá tették megemlékezésünket!

                                                                                                                                         Basky András

polgármester

 

 

 

 

Lajosmizse ajánlott gazdasági, ipari területei

Tisztelt Érdeklődő Vállalkozó, Beruházó!
 
Lajosmizse Város Önkormányzata fontos feladatának tekinti, hogy a városban gazdasági, ipari tevékenységet indítani tervező vállalkozásoknak, illetve magánszemélyeknek segítséget nyújtson a leendő telephelye megtalálása érdekében. Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a településen elérhető és még nem hasznosított, gazdasági tevékenységek végzésére alkalmas területeket, ingatlanokat.
A táblázat tartalmazza a városon belüli elhelyezkedést, a helyi építési szabályzat vonatkozó szabályozási tervlapjának részletét, egy rövid szöveges leírást, illetve néhány további jellemző paramétert.
Az adatbázist folyamatosan építjük fel, töltjük fel adatokkal, de a jelenlegi munkaközi állapotában is sok hasznos információt tartalmazhat az érdeklődőknek! 
Az adatbázis folymatosan elérhető a "Városunk" menüpont alatt található "Lajosmizse ajánlott gazdasági, ipari területei" almenü alatt.
További információért keressék Basky András polgármestert a 76/457-575 számon! 

Közmeghallgatás 2015. november 26. 17.00 óra

Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. november 26-án csütörtökön  17.00 órai  kezdettel közmeghallgatással egybekötött képviselő-testületi ülést tart, melyre Önt tisztelettel meghívom. Helye:  Lajosmizse Város Művelődési Háza és Könyvtára Lajosmizse, Szabadság tér 12.
Basky András polgármester

Íjász Vándorzászló Lajosmizsén

2005-ben indult útjára a szigetszentmiklósi Szigeti Rókák Íjászegyesület ötleteként a „Megmérettetés a vándorzászlóért” országos verseny. Célja, hogy a tradicionális íjászattal foglalkozó emberek és egyesületek összemérhessék ügyességüket, erősítsék baráti kapcsolataikat és elmélyülhessenek a hagyományos magyar harcművészet és életforma gyakorlásában. A verseny lebonyolítása két fordulóban történik: az első egyéni a második egy csapatverseny. Az összesített pontok alapján a nyertes csapat viszi tovább a vándorzászlót és a jogot a következő verseny rendezésére. 2015. március 21-én a lajosmizsei Jász-Kun Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai részt vettek a XXVIII. megmérettetésen Kunszentmiklóson és szoros versenyben elnyerték a vándorzászlót, így az Egyesület legkésőbb szeptemberig meg kell, hogy rendezze saját versenyét. A győztes csapat tagjai: Kislőrincz Sándor, Hegedűs Károly, Tóth Imre, Brindza Ernő és Kisjuhász Gábor. A Jász-Kun Hagyományőrző Íjász Egyesület 2015. április 1-én a vándorzászlót és kupát átadta Basky András Polgármester Úrnak, hogy a verseny megrendezéséig méltó helyen őrizze meg számukra.

Fájl: 

Az Iskola-tó további fejlesztésével kapcsolatos irányvonalak meghatározása.

2014. november 20-i ülésén a Képviselő-testület  az Iskola-tó további fejlesztésével kapcsolatos irányvonalakat határozta meg, megtárgyalva Iskola-tó vázlattervét. A napirendről készült videó itt tekinthető meg.

Az Iskola-tó új terve - Farkas Gábor

Az Iskola-tóval kapcsolatos észrevételeket véleményeket a lajosmizse @ lajosmizse.hu e-mail címre lehet megírni.

Az Iskola-tó rendezési terveit Horváth Sándor ügyintézőnél papír alapon is megtekinthetők. 

 

Közmeghallgatás 2013.

Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. november 21-én csütörtökön  17.00 órai kezdettel
k ö z m e g h a l l g a t á s t  t a r t .
 

Sajtóközlemény a járási hivatalok kialakításáról szóló megállapodásról

Az ütemterv szerint halad a járási hivatalok felállításához szükséges feltételek megteremtése. Már több mint 100 településen alá is írták a kormánymegbízottak és a polgármesterek a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselőkről, ingó és ingatlan vagyonról szóló átadás-átvételi megállapodásokat. Mind a 19 megyében és a fővárosban is folyamatosak az egyeztetések a kormányhivatalok és az önkormányzatok között az átadandó feladatokról, még eldöntendő kérdésekről, és sorra születnek a helyi képviselő-testületek által jóváhagyott megállapodások, amelyeket a jogszabály szerint október végéig kell megkötni. A járási hivatalok januárban kezdik meg működésüket, amelyek a vidéken élőknek különösen nagy segítséget és könnyebbséget fognak jelenteni az ügyintézésben.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal tájékoztatása

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének tájékoztatása a kereskedőváltásról, és az üzleten kívüli szerződésekről.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal tájékoztatása

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának tájékoztatása az engedély nélkül nyújtott szociális szolgáltatásokról.

Fájl: 

Tájékoztatás az Önkormányzat tevékenységéről, gazdálkodásáról

Tisztelt Adózók!
Szeretnénk tájékoztatást adni az Önkormányzat tevékenyéséről, gazdálkodásáról, arról, hogy milyen beruházásokat, felújításokat sikerült Önkormányzatunknak megvalósítania saját bevételeiből, - többek között az Önök által befizetett adók segítségével, - valamint a sikeres pályázatainknak köszönhetően.

Fájl: 

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SAJTÓKÖZLEMÉNYE A JÁRÁSI HIVATALOKRÓL

A fővárosban mind a 23 kerületben, vidéken pedig 175 helyen lesz járási hivatal 2013-tól, amelyek az államigazgatási feladatokat veszik át a jegyzőktől– a Kormány döntött a járások székhelyeiről és illetékességi területeikről. A járási hivatalok a kormányhivatalok kirendeltségeként az államigazgatási ügyek intézésében nyújtanak majd segítséget az állampolgároknak. A vidéki embereknek nagy segítség lesz majd, hogy lakóhelyükhöz közel, rugalmasabb időbeosztással, könnyebben tudják majd az olyan ügyeket is intézni, amelyekért eddig a megyeszékhelyre kellett utazniuk. Az ügyintézésre a járási hivatalok részeként működő, hétfőtől-péntekig 8 órától 20 óráig nyitva tartó kormányablakokban vagy a településre kirendelt ügysegéd által lesz lehetőség.

Fájl: 

A kormányhivatal legújabb feladatköre, szabálysértési hatósági ügyintézés

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (a továbbiakban: Szabs. tv.) alapján 2012. április 15. napjától az általános szabálysértési hatóság a községi, városi, megyei jogú városi, fővárosi kerületi jegyző helyett a fővárosi, megyei kormányhivatal (a továbbiakban: Kormányhivatal).

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Sajtóközleménye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Sajtóközleménye

Sajtóközlemény a járások kialakításáról

A hatékonyabb, költségtakarékosabb és ügyfélközpontú területi közigazgatás megteremtése érdekében a Kormány megkezdte a járás, mint az állam szervezetének legalacsonyabb szintű területi és szervezeti egysége kialakítását, amelynek érdekében meghozta a járások kialakításáról szóló 1299/2011. (IX.1.) Korm. határozatát.

Tilos a műanyag égetése

MűANYAG (PET, FÓLIA) ÉGETÉSE AZ EGÉSZSÉGRE ÉS A KÖRNYEZETRE ÁRTALMAS, EZÉRT TILOS! VAN MÁS MEGOLDÁS!

A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása

Tisztelt Kereskedők !

A Magyar Nemzeti Bank –tájékoztatása szerint- anyagilag is támogatja a kiskereskedők megbízhatóbb bankjegyellenőrzését lehetővé tevő modern készülék vásárlását. A támogatási programban résztvevő forgalmazók elérhetősége, a programba felvett
készülékek jellemző adatai és egyéb tájékoztató információk megtalálhatók a www.mnb.hu honlapon szereplő terméklistán.
Az MNB támogatására való jogosultságról és arról, hogy a kiskereskedő hogyan juthat az MNB támogatáshoz- további információ az uv.ac.program@mnb.hu címen, illetve a 421-3373 telefonon érhető el.

Kutasiné Nagy Katalin
jegyző

Ingyenes pályázatfigyelés és tanácsadás elsősorban Mikro-, Kis- és Középvállalkozások részére

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása letölthető.

Fájl: 

Tájékoztatás a 2011. május 1-től megváltozott temetési helyek megváltási és azok újraváltásáért fizetendő díjakról

A „2. melléklet a 18/2007. (V.10.) önkormányzati rendelethez” PDF formában tekinthető meg.

Fájl: 

Rendőrségi felhívás a lakossághoz

Tisztelt Lakosság!

Településünkön, a békés, nyugodt, konfliktusoktól és kellemetlenségektől mentes mindennapok megteremtésének az egyik leghatékonyabb eszköze a jogszabályok betartása, a lakosok körültekintése, figyelme, egyszóval a megelőzés.
Ennek minél teljesebb megvalósítása érdekében kérjük, hogy

A vagyonbiztonság fenntartása érdekében:

Hatósági Iroda hírei

Műszaki dokumentáció a térfigyelő rendszerről (PDF formátumban olvasható)