%2

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. (X.26.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői körzetekről

Fájl letöltése: 
Rendelet száma: 
19/2015. (X.26.)
Rendelet címe: 
Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. (X.26.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői körzetekről

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye

Megnyílt Kecskemét második Kormányablaka
2015. október 22-én megnyílt Kecskeméti Járási Hivatal második Kormányablaka a Rákóczi út 5. szám alatt, ahol az állampolgárok integrált kormányzati ügyfélszolgálat keretei között, hatékonyan intézhetik ügyeiket. A Kecskeméti Járási Hivatal Kormányablakaiban teljes körű okmányirodai ügyintézésre, illetőleg számos más államigazgatási ügy intézésére is van lehetőség, melyről részletesen tájékozódhatnak a bkmkh.hu weboldalon a Kecskeméti Járási Hivatal Kormányablak Osztály menüpontban.
 

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SAJTÓKÖZLEMÉNYE

 Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a „Földet a gazdáknak!” Program keretében Bács- Kiskun megyében is megkezdődik a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó, 3 hektár feletti kijelölt földterületek értékesítése.
Az árverésekre 2015. november 23. és december 10. között kerül sor a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal 6000 Kecskemét, Halasi út 34. és 6000 Kecskemét, Halasi út 36. szám alatti épületeiben.

Fájl: 

Ökumenikus istentisztelet

Mindenszentek napján, 2015. november 1-én, vasárnap 16.00 órakor ökumenikus istentisztelet keretében megemlékezést tartunk minden kedves temetőlátogató szerettének emlékére. A meghívó a csatolt fájlban található.

A 2015. október 17-i Gazdafórum előadásai

A Gazdafórumon bemutatott előadások anyagai az alábbi dokumentumokban találhatók. 

Meghívó

Szeretettel meghívjuk Lajosmizse Lakosságát az október 23-i ünnepségünkre.

Meghívó

Szeretettel hívjuk Lajosmizse Lakosságát október 23-i ünnepségünkre. 

 

Fájl: 

ELBIR 2015. OKTÓBER HAVI BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVELE

A Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya fontos és hasznosítható megelőzési tanácsokat oszt meg a lakossággal.

Hirdetmény

Tisztelt Lakosság, Közlekedők!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Attila utcán, a központi óvoda előtti kanyar teljes hosszában, azaz a két kereszteződés között mindkét oldalon végig tilos megállni!
 

Lakossági tájékoztató

FIGYELEM!

Az Izsák-Kom Térségi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. szilárd

hulladékgazdálkodási közszolgáltató tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot,

hogy

2015. október 23-a (péntek) helyett

2015. október 24-én szombaton,

történik a hulladékszállítás az ünnepre való tekintettel.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal felkészült a „Földet a gazdáknak!” című projekt keretében megvalósuló állami tulajdonú termőföldek magántulajdonba adásának Bács-Kiskun megyei levezénylésére- mondta Kovács Ernő kormánymegbízott az október 14-én megtartott sajtótájékoztatón. A kormánymegbízott ismertette az árverezések menetét, részletszabályait valamint a garanciális biztosítékokat is.
A kormány döntése alapján várhatóan 2015. november végétől a helyben lakó földművesek számára lehetővé válik a 300 hektár mértékű földszerzési maximum alkalmazásával az állami tulajdonú földterületek egy részének megvásárlása.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye

2015. október 19. napjától a Kecskeméti Járásban az aktív korúak ellátásával, a foglalkoztatást helyettesítő és az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatással kapcsolatos ügyek intézésére a Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályánál (6000 Kecskemét, Klapka u. 34.) lesz lehetőség ügyfélfogadási időben. 
 
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00-15:00
Kedd: 8:00-15:00
Szerda: 8:00-15:00
Csütörtök: 8:00-18:00
 
 

KEOP-5.7.0/15-2015-0034 "Lajosmizse Város Önkormányzatának tulajdonában álló, Lajosmizse Rákóczi utca 30. és Attila utca 6. szám alatti óvodák épületenergetikai fejlesztése"

Lajosmizse Város Önkormányzta a Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde Attila utca 6. és Rákóczi utca 30. szám alatti épületeinek energetikai korszerűsítésére 80.862.679.- Ft Európai Uniós támogatást nyert. A fejlesztés 2015. évben valósult meg.

 

 

 

 

 

 

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye

A Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának helyet adó Kecskemét, Nagykőrösi utca 32. szám alatti épület külső-belső felújítása 2015.10.04-től megkeződik. A hivatal munkája a megszokott rend szerint, folyamatos. 
Az építési munkákból adódóan, előfordulhatnak átmeneti zavarok, amelyek érinthetik a hivatal munkáját, fennakadások lehetnek az elérhetőségekben, megnövekedhet a várakozási idő. 

Salacz László, országgyűlési képviselő tájékoztatója

Tisztelt Lajosmizsei Lakosok!
Több mint egy év telt el azóta, hogy képviselőként, az Önök érdekeit igyekszem képviselni a Parlamentben. Az eltelt idő távlatában, már lehetőségem nyílik néhány megvalósult, vagy folyamatban lévő munkálatról beszámolni, illetve az általam tapasztalt körülményekről tájékoztatást adni.

MEGHÍVÓ GAZDAFÓRUMRA

Időpont: 2015. október 19. (hétfő) 17:00 óra
Helyszín: Lajosmizse Város Művelődési Háza és Könyvtára - díszterem
6050 Lajosmizse, Szabadság tér 12.
A 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési ciklusban számos pályázati lehetőség nyílik meg a mezőgazdasági termelők számára, ezért fontosnak tartjuk, hogy széleskörű tájékoztatást adjunk valamennyi érdeklődő számára.
 

Tojásfesztivál Kecskeméten

Október 9-én és 10-én a Tojástermelők Szövetsége Tojásfesztivált szervez Kecskemét Főterére.
A rendezvény célja, hogy a Tojás Világnapjához kötődően bemutassuk a tojásnak a gasztronómiában, gyógyászatban, művészetben, hagyományokban és a kozmetikában betöltött szerepét, lehetőségeit.

Felhívás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton történő részvételre

Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 118/2015. (IX.24.) határozatával úgy döntött, hogy  csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2016. évi pályázati fordulójához. Az "A" és "B" típusú pályázati kiírás a csatolmányban olvasható.

ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS

ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS

2015. október 03- án 9:00-13:00 óráig a Tűzoltóság udvarán

Az elektronikai hulladékok begyűjtését, elszállítását és a törvényi előírásoknak megfelelő kezelését a FE-GROUP INVEST Zrt. (1108 Budapest, Sírkert u. 2-4.) vállalkozási szerződés keretein belül TÉRÍTÉSMENTESEN végzi.

Az átadásra szánt berendezések állapotát a helyszínen ellenőrzik. Az átvátel megtahadható, amennyiben az átadásra szánt berendezések erősen rongált, törött, törmelékes vagy erősen szennyezett állapotban vannak.

Köszönjük, hogy él az elektronikai hulladékgyűjtés lehetőségével és vigyáz a környezetére!

10. ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK


2015. október 5-11.
Helyi programok:
október 6. 17 óra - Széll Ilona kiállítása 
október 7. 16.30 - Ugron Zsolna író-olvasó találkozó
október 9. 10 óra - rendőrségi bemutató
október 9. 15 óra - Szülinapi teadélután - 65 évesek lettünk
október 11. 14-18 óra Könyves Vasárnap
Helyszín: Lajosmizse Város Művelődési Háza és Könyvtára
A rendezvényeken a részvétel ingyenes!