%2

TÉRÍTÉSI DÍJ BEFIZETÉS

Megrendezésre kerül a 2024. május havi Lajosmizsei Vásár!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy Lajosmizsén 2024. május 05-én megtartásra kerül az országos állat- és kirakodó vásár.

Továbbá tájékoztatjuk a Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya tájékoztatása alapján a májusi vásárba juh, kecske, sertés, ló, nyúl, egyéb élőállat, valamint baromfi, galamb, madártojás és kedvtelésből tartott madarak beszállítása ENGEDÉLYEZETT. Az élőállat értékesítése csak érvényes állategészségügyi igazolással, szállítólevéllel történhet!

Felhívnánk a kiskutyát vásárlók figyelmét, hogy kizárólag a bechipezett, 8 hetesnél idősebb, oltási könyvvel rendelkező kiskutyát vásároljanak meg adás-vételi szerződés megkötésével. Egy 8 hetes kiskutyának minimum 1 oltással kell rendelkeznie, és legalább 3-szor le kell, hogy féregtelenítve legyen. A Vevők minden esetben kérjék el az Árusítók elérhetőségét és adatait, a későbbi esetleges reklamáció, probléma esetén.

 

Tájékoztató

Kecskeméti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tájékoztatója

 

A napos, nyárias tavaszi időjárás kiszárította a könnyű holt biomasszát erdőkben és az erdőkkel szomszédos területeken egyaránt.  Az Alföldön a talaj felső része  is kritikusan száraz állapotban van.  Az alföldi erdőtársulásokban a nyár fafajok lehullott  virágzata is növeli a tűzterjedés sebességét. A száraz biomassza miatt gyors tűzterjedés alakul ki kisebb szél vagy lejtőhatás esetén is. Megnő a keletkező tüzek intenzitása, a felszíni tüzek 15-30 méteres lángmagasságú koronatűzzé fejlődhetnek. Nő a tüzek ugrótűz potenciálja, ami tovább gyorsíthatja a tűzterjedést.  A következő napokban sajnos nem várható olyan mennyiségű csapadék, ami csökkentené a tűzkockázatot.

 

A fokozott tűzkockázatot mérlegelve, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) egyetértésével, 2024. április 9.-én 00:00 órától Bács-Kiskun vármegye egész területén elrendeli a tűzgyújtási tilalmat.

 

 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

 

2024.04.15