Rimóczi László

Rimóczi László

Édesszobrászat a XXI. században Rimóczi László lajosmizsei grillázsguru alkotásaival

Csatolmány: 

Halasi Mihály

Halasi Mihály

1936. november 6-án született Kecskeméten, egy paraszti családba. Így az ott élő emberek mindennapi munkáját maga is átélte. Pedagógusi hivatását egy tanyasi iskolába kezdte. A négy évtizedes pályafutása során is, és a közéletben is a tanyasi emberek sorsa, gondja érdekelte. Nyugdíjba vonulása után egy kerámia szakkörbe kísérte el az unokáit, és lassan ott is maradt. 1997-től amatőrként formálja agyagból az emlékeit, a parasztemberek mindennapjait, a munkát, a pihenést, és az ünnepeiket is.

 

Csatolmány: 

Rigó Pál

Rigó Pál

Rigó Pál 1940-ben született Lajosmizsén. 1991-ben véletlenül ismerkedett meg a sárkányrepüléssel. 1994-től több száz fotót készített a levegőből. Légi fotózáson kívül fotózott esküvőkön, kirándulásokon, rendezvényeken, sárkányrepülős és fogathajtó versenyeken. A fotózáson kívül videózik is, a fotó és videó felvételeket szerkeszti, hangosítja és DVD-re írja.

 

Csatolmány: 

Vinnainé Csurpek Ágnes

Vinnainé Csurpek Ágnes fazekas

A cserépedények, az agyag már kisgyermekkora óta foglalkoztatta, aztán hozzányúlt az agyaghoz, és "odaragadt". Munkái kizárólag hagyományos technológiával készülnek.
 

Csatolmány: 

Skultéti Árpád

Skultéti Árpád festőművész

1949-ben Ladánybenén született. Képzőművészeti ismereteit a gimnáziumi évei során, majd egy főiskolai felvételi vizsga előtt a 60-as években alapozta meg.
Alkotói tevékenysége munka mellett, a 80-as évek végén, a Kecskeméti Fényes Adolf Képzőművészeti szakkörben kezdődött, ifj. Szappanos István és Bruncsák András művésztanárok irányításával.

Csatolmány: 

Ortan Patrik

Ortan Patrik szíjgyártó és nyeregkészítő

1990 óta dolgozik egy kis családi vállalkozásban, mint szíjgyártó és nyeregkészítő, vagyis kézműves.
Eleinte kisebb vásárokon, majd egy pár évvel később múzeumokban és fogathajtó versenyeken vett részt kiállítóként. Majd termékeit, népművészeti termékként zsűriztették le Budapesten.

Csatolmány: