%2

Térítési díj befizetése

TÁJÉKOZTATÁS A MÁJUS HAVI LAJOSMIZSEI VÁSÁR ELMARADÁSÁRÓL

Tájékoztatom a Tisztelt Lajosmizsei Várás Látogatóit és Eladóit, hogy egyeztetve az Operatív Törzs Ügyeleti Központjával és Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületével megszületett a 40/2021. (IV. 27.) Polgármesteri Határozat, amelynek értelmében a koronavírus-járvány harmadik hullámára, a fertőzésveszély csökkentésére, valamint a rendezvényre várt érdeklődők magas létszámára tekintettel a 2021. május 02-ra tervezett országos állat- és kirakodó vásár nem kerül megrendezésre Lajosmizsén.

Kérem szíves megértésüket és a tájékoztatás tudomásul vételét, bízva benne, hogy a június havi vásárban már találkozni tudunk!

 

Basky András sk.

 polgármester

Tájékoztató

2021.04.27. veszélyhelyzet alatti polgármesteri döntések

Testületi ülés dátuma: 
2021.04.27. veszélyhelyzet alatti polgármesteri döntések
Határozatok: 

SECAP-OK KIDOLGOZÁSA BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

Projektazonosító: TOP-3.2.1-16-BK2-2020-00001
Támogatás aránya: 100%
Megvalósítás vége: 2022. június 30.
 
A projekt célja:
A fogyasztói szokások alakítói és az energiafelhasználás káros anyag kibocsátásának okozói mi magunk vagyunk, így a lehetőség is a mi kezünkben van, hogy életterünket alakítsuk. Az akcióterv elfogulatlan, statisztikai és tényadatokon alapuló áttekintést nyújt az önkormányzatok számára a különböző szektorok energiafogyasztásáról és szén-dioxid-kibocsátásáról. Ezáltal már rövid távon is jó alapul szolgál beruházások tervezéséhez is.
A fenntartható energia akcióterv célja, hogy helyi szintű energetikai stratégiát nyújtson az adott településnek, majd javaslatokkal növelje azok ellátásbiztonságát és versenyképességét. A két alapvető eszköze az energiahatékonyság fokozása a jelenlegi életminőségünk megtartása mellett, majd az így kapott fogyasztás kielégítés minél nagyobb arányban megújuló energiaforrások felhasználásával. A valódi cél egy olyan élettér megalkotása, mely az élővilág minden értékének megőrzésével hosszú távú boldogulást kínál mindannyiunknak.
 
A projekt tartalmi elemei:
Jelen projekt keretében elkészül a konzorciumi partnerek: Baja Város Önkormányzat, Kalocsa Város Önkormányzata, Kiskőrös Város Önkormányzata, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Kiskunhalas Város Önkormányzata, Kiskunmajsa Város Önkormányzata, Lajosmizse Város Önkormányzata és Tiszakécske Város Önkormányzata Fenntartható Energia és Klíma Akcióterve (a továbbiakban: SECAP; Sustainable Energy and Climate Action Plan).
 
A TOP-3.2.1-16 kódszámú felhívás keretében lehetőség van a megye területén működő Helyi Fejlesztési Stratégiával rendelkező vidékfejlesztési közösségek:
- Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület,
- Kiskunok Vidékéért Egyesület,
- Felső-Bácska Vidékfejlesztési Egyesület,
- Kolon Menti Leader Egyesület,
- Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület,
- Szabadszállási Gazdakör
 
SECAP-jainak az elkészítésére is, de mivel ezek a szervezetek nem lehetnek konzorciumi partnerek, részükre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat készítteti el.
 
A projekt várható eredményei:
A konzorciumi partnerek esetében a SECAP-ok a települések belterületére készülnek, míg a megye területén működő Helyi Fejlesztési Stratégiával rendelkező vidékfejlesztési közösségek esetében a vidékies térségekre kiterjedve (a konzorciumi partnerek külterületeit is beleértve) készülnek el az Akciótervek, ezzel elkerülve az egyes dokumentumok között az átfedést. A kidolgozásra kerülő SECAP-ok a Polgármesterek Szövetségének módszertana szerint készülnek el. A SECAP-ot készítő önkormányzatok vállalják, hogy saját CO2 kibocsátásukat 40%-kal mérséklik 2030-ra, egy tetszőlegesen választott, 1990 utáni kezdőállapothoz képest.

 

Álláspályázat

2021.04.08. veszélyhelyzet alatti polgármesteri döntések

Testületi ülés dátuma: 
2021.04.08. veszélyhelyzet alatti polgármesteri döntések
Határozatok: 

Tájékoztató

MEGSZŰNTEK AZ ÁRUSÍTÁSI KORLÁTOZÁSOK A LAJOSMIZSEI PIACON!

  Tájékoztatom a Lajosmizsei Piac Árusítóit és Vevőit, hogy 2021. április 08-tól, csütörtöktől az élelmiszer piac mellett ismételten lehet árusítani a terménypiacon, valamint a kirakodó- és használtcikk piac területén is árusítási korlátozások nélkül. Felhívjuk a figyelmet, hogy a piac teljes területen kötelező a maszkhasználat, továbbá kérjük az egymástól a 1,5 méteres távolság megtartását. Megértésüket továbbra is köszönjük: Piac Rendezőség 

2021.04.01. veszélyhelyzet alatt hozott döntések

Társulási ülés dátuma: 
2021.04.01. veszélyhelyzet alatt hozott döntések
Határozatok: 

Tájékoztatás