%2

2017. évi közbeszerzési összegzés

Meghívó

Iskolás korú gyermekek nyári napközbeni ellátása

Tisztelt lajosmizsei szülők!Kedves lajosmizsei gyerekek!          Lajosmizse Város Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is, megszervezi az iskolás korú gyermekek nyári napközbeni ellátását a 2018. július 02. - 2018. augusztus 15-ig tartó időszakban. Az ellátás bármely lajosmizsei lakcímmel rendelkező, általános iskolás korú gyermek részére igényelhető, nem feltétel, hogy a lajosmizsei iskolába járjon! az ellátás bármely időszakra, akár csak néhány napra-hétre is igénybe vehető! A gyermekek felügyelete térítésmentes, a napi háromszori étkezésért Bruttó 546.- forint térítési díj fizetendő.           Az ellátás iránti igény – a mellékelt nyomtatvány kitöltésével - 2018. június 08-ig benyújtható az alábbi lehetőségeken:

  •  személyesen a Lajosmizsei Városháza titkárságán, (emelet 4. ajtó) vagy Lajosmizse Város Intézményeinek Gazdasági Szervezeténél (6050-Lajosmizse, Ceglédi út 1.)
  • elektronikus úton a lajosmizse@lajosmizse.hu e-mail címre történő megküldéssel.  

 További információ a 76/356-103 telefonszámon Tengölics Judit (IGSZ Intézményvezetőtől) vagy Rostásné Rapcsák Renáta (Városháza - intézményi referenstől) kérhető. 

Helyi Esélyegyenlőségi Program 2018- 2023.

Lajosmizse Város Önkormányaztának Képviselő testülete 64/2018. (V.17.)határozatával  elfogadta Lajosmizse Város Helyi Esélyegyenlőség Programját a 2018-2023. időtartamra, mely az alábbi dokumentumban megtekinthető. 

ITS véleményezés

Egyenlő Bánásmód Hatóság júniusi ügyfélfogadása

SINOSZ Bács- Kiskun Megyei Tagszervezet (6000 Kecskemét, Táncsics M. u. 19.) 2018. június 4., május 23. 9:00-13:00Roma Nemzeti Önkormányzat (6000 Kecskemét, Batthyány u. 2.) 2018. június 20.. 9:00-11:00Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (6000 Kecskemét Reile G. u. 22.) 2018. június 20.  13:00-15:00Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata (6000 Kecskemét, Irínyi út 17.) 2018. június 11. 9:00-13:00   Messi István Sportcsarnok (6000 Kecskemét, Olimpia u. 1/a.) 2018. június 6. 12:00-16:00          

Tűzgyújtási tilalom

Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.Az aktuális tűzgyújtási tilalomról az www.erdotuz.hu<http://www.erdotuz.hu>  vagy a www.katasztrofavedelem.hu<http://www.katasztrofavedelem.hu> honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni. 

1825728180 Külterületi utak fejlesztése, illetve gépbeszerzés Lajosmizsén és Felsőlajoson a térség fejődése érdekében

 

Kedvezményezett neve: Lajosmizse Város Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: „A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére – Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése”, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

A projekt címe, azonosító száma: „Külterületi utak fejlesztése, illetve gépbeszerzés Lajosmizsén és Felsőlajoson a térség fejődése érdekében”, 1825728180

A szerződött támogatás összege: 87.994.256.- forint

A támogatás mértéke: 85 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Lajosmizse tekintetében 2 útszakaszt érint a fejlesztés (0271 hrsz és 0260/2 hrsz), amelyek körülölelik L alakban a nagymúltú és gazdasági tevékenységet tekintve igen aktív lajosmizsei vásárteret. Az útszakaszokon jelenleg meglévő útburkolat van, amely erősen felújításra szorul, hiszen elöregedett, kátyús, púpos, tehát tönkrement, biztonságos használatra alkalmatlan. A felújítás összesen 713,03 m hosszú szakaszt érint. A tervezett burkolat felújítás a meglévő útburkolat nyomvonalára épül. Nyomvonal korrekció nem lett tervezve, tehát burkolatszélesítés nem épül, hiszen ez a 2 sávos út kielégíti a „fogyasztói igényeket”. A meglévő útburkolat 5,0 m széles. Szegélyek nincsenek a burkolatszéleken. Az útkorona 8,0 méter széles a meglévő szikkasztóvápákhoz igazodva. Meglévő burkolat szükséges mértékű marása után hengerelt aszfalt kopóréteg készül AC-11 jelű keverékből 6 cm vtg.-ban. Ez alatt épül 2 cm vastagságban az AC-8 jelű kiegyenlítő réteg. A tervezett nyomvonalban ív nincs. Iránytörés van 4 db. A Görgey utca burkolatának végétől (0271 hrsz) a vásártér első kapubejárójáig a szelvényezés szerinti jobb oldalon nemesített padka épül 1,5 szélességben, 20 cm vastagságban, a gyalogos forgalom számára. Az érintett nyomvonalon jelenleg semmilyen műtárgy sincs. Új műtárgy nem került betervezésre. A vásártéri kapubejárók (összesen 6 db) 3,0 méter hosszon, 6,0 méter szélességben, 3,0 méter sugarú lekerekítő ívekkel a fő pályával azonos módon megerősítésre kerülnek. A fejlesztéssel kapcsolatosan egyéb beruházás nem lesz (növény, árok, stb). A felsőlajosi beruházás 3 helyrajzi számot érint (035, 046 és 050). Az első útszakasz (amely az

5-ös út csatlakozásától tart a vasúti átjáróig - 182,55 méter) engedély nélkül végezhető tevékenység során kerül felújításra, ugyanis ott a – lajosmizsei projekthez hasonlóan egy meglévő, de nagyon leromlott állapotú aszfaltrétegre kerül rá egy új burkolat. A tervezett burkolat felújítás a meglévő útburkolat nyomvonalára épül. Nyomvonal korrekció nem lett tervezve. Burkolatszélesítés nem épül. A tervezett útszakasz külterületen helyezkedik el. A meglévő útburkolat 5,5 m széles a teljes hosszon. Szegélyek nincsenek a burkolatszéleken. Az útkorona 9,5 méter széles a meglévő szikkasztóvápákhoz igazodva. A meglévő útburkolat teherbírása jó ezért visszamarás után burkolat-megerősítés épül. Meglévő burkolat torzított keresztszelvényeken ábrázolt mértékű marása után hengerelt aszfalt kiegyenlítő réteg készítése változó, de átlag 2,0 cm vtg-ban, amire 6,0 vastag AC-11 jelű kopóréteg épül. A tervezett útszakaszon jelenleg kiépített zárt csapadékvíz elvezető csatornahálózat nincs és tervezve se lett. Az útburkolat mindkét oldalán meglévő, illetve profilozással felújításra, kialakításra kerülő vápás felületen szikkad el a csapadékvíz. A vasúti átjáró után egy szakasz újra lett aszfaltozva a korábbiakban, így annak felújítása nem szükséges. Ezután az út folytatásában található a 046 hrsz. (050 hrsz.) szakasz, amely 2016. év elején felújításra került (fagyvédő, útalap réteget kapott). Így a jelen projekt keretében ennek aszfaltréteggel történő ellátása történik meg. A már megépült zuzalékolt felület 5,9 méter, az útkorona 7,5 méter széles. Erre épül 5,5 méter széles aszfalt burkolat. Kapubejárók átépítését, felújítását a projekt nem tartalmazza. Az útszakaszon kiépített csapadékvíz szikkasztó útárok rendszer üzemel. A homokos adottságok miatt ez hibátlanul ellátja feladatát. A terület jó szikkasztó képessége miatt nem kell ezen változtatni. Az érintett útszakasz mindkét oldalán van szikkasztó árok. Földmunkát nem kell végezni, mivel az az útalap építésekor már el lett végezve. Az út, szabályozási szélességén belül az útalap építésekor a zöldfelület rendezés is elkészült. A növényzet rendbetétele, illetve fatelepítések már el lettek végezve. A tervezett útszakaszon a földfelszín felett találhatók közmű légvezeték tartó oszlopok és közmű szerelvények. Ezek a helyükön maradnak. Az érintett nyomvonalon jelenleg semmilyen műtárgy sincs. Új műtárgy nem került betervezésre.

A pályázat keretében erő- és munkagép beszerzés is meg fog valósulni mindkét település vonatkozásában. Lajosmizse város esetében 1 traktor és 4 munkagép, Felsőlajos település esetében 1 traktor és 5 munkagép kerül beszerzésre.

A projekt által az önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges, beszerzendő erő- és munkagépek:

 

Lajosmizse Város Önkormányzata részére:

 

-          Chery-Zoomlion RK504 EC fülkés traktor,

-          GardenGo SP 200 hótolólap,

-          COSCO PS 500 típusú sószóró,

-          GardenGo TMC-180 szárzúzó,

-          GardenGo AGL 165 padkakasza

 

 Felsőlajos Község Önkormányzata részére:

 

-          Chery-Zoomlion RK504 EC fülkés traktor,

-          GardenGo SP 200 hótolólap,

-          COSCO PS 500 típusú sószóró,

-          CZTL 250 vonólap (gréder),

-          GardenGo TMC-180 szárzúzó,

-          GardenGo AGL 165 padkakasza.

 

2018.05.17.

Testületi ülés dátuma: 
2018.05.17.
Előterjesztések: 
Határozatok: 

Elektronikai hulladékgyűjtés 2018.05.26.

ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS

Képtalálat a következőre: „elektronikai hulladék”

2018. május 26-án (szombat) 8:00 – 13: 00 óráig

a Tűzoltóság udvarán

Az elektronikai hulladékok elszállítását és a törvényi előírásoknak megfelelő kezelését az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. (telephely: 5300 Karcag, Ipari park 5392/4 hrsz.) vállalkozási szerződés keretein belül fogja elvégezni.

A gyűjtés alkalmával leadhatóak:

1. Háztartási nagygép hűtő: hűtőgép, fagyasztó (ép, bontatlan)

2. Háztartási nagygépek: mosógépek, mosogatógépek, tűzhelyek, mikrohullámú sütők, stb.

3. Háztartási kisgépek: porszívók, vasalók, olajsütők, kenyérpirítók, kávéfőzők, mérlegek, stb.

4. Információs és távközlési berendezések: számítógépek, fénymásolók, számológépek, stb.

5. Szórakoztató elektronikai készülékek: mikrofonok, kép-hang felvevő- lejátszó készülékek, stb.

6. Elektromos és elektronikus barkácsgépek: fúrógépek, fűrészek, fűnyírók, stb.

7. Játékok, szabadidős és sportfelszerelések: videójátékok, konzolok, elektromos vagy elektronikus alkatrészeket tartalmazó sportfelszerelések, stb.

8. Ellenőrző és vezérlő eszközök: füstjelző berendezések, termosztátok, stb.

Az átadásra szánt berendezések állapota a helyszínen ellenőrzésre kerül. Szétszedett, hiányos, rongált, törött – törmelékes és erősen szennyezett berendezések átvétele megtagadásra kerül.

Köszönjük, hogy él az elektronikai hulladékgyűjtés lehetőségével és vigyáz környezetére!

Egyenlő Bánásmód Hatóság májusi ügyfélfogadása

SINOSZ Bács- Kiskun Megyei Tagszervezet (6000 Kecskemét, Táncsics M. u. 19.) 2018. május 2., május 23. 9:00-13:00Roma Nemzeti Önkormányzat (6000 Kecskemét, Batthyány u. 2.) 2018. május 16. 9:00-11:00Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (6000 Kecskemét Reile G. u. 22.) 2018. május 16.  13:00-15:00Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata (6000 Kecskemét, Irínyi út 17.) 2018. május 11. 9:00-13:00               

Fájl: