%2

Lajosmizse Város 2015. évi rendezvénynaptára

A Lajosmizsei Rendőrőrs felhívása

A Lajosmizse Rendőrőrs bűnügyi alosztálya nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen az alábbiak miatt:

Ismeretlen elkövető időskorú sértettekhez becsöngetve, magát DÉMÁSZ munkatársaként bemutatva bekéredzkedik azzal az indokkal, hogy az árammérő órát kicserélje, annak állását leolvassa, valamint a konnektorokban lévő feszültséget ellenőrizze. A lakásba így bejutva sértettek figyelmét elterelve, a szobákban kutatást végez és onnan jellemzően készpénzt, illetve ékszereket tulajdonít el.

Legutóbbi elkövetésének időpontja a településen 2015. március 19.

Az ismeretlen elkövető a rendelkezésre álló információk szerint fehér bőrű férfi 30-40 év körüli, kerek fejű, rövid kb. 2 cm hosszú barna hajú, a szeme világos színű, kb. 170 cm magas, erősebb testalkatú.

A ruházatáról: az elkövetéskor szürkés színű zakót viselt, alatta inget vagy pólót, alul farmerszerű nadrágot . Az ismeretlen elkövetőről grafikai rajz készült. A Lajosmizsei Rendőrőrs kéri a lakosság segítségét, ha bármilyen információval rendelkeznek az ismeretlen elkövetőről hívják az éjjel-nappal hívható +36205395657 hívószámot.

 

Fájl: 

Tájékoztatás önerő támogatási döntésről

Tisztelt Lajosmizsei Víziközmű-társulás tagjai!
Lajosmizse Város Önkormányzata 2015. év január hónapjában a KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0077 azonosító számú, „Lajosmizse város csatornahálózatának kiépítése és szennyvíztisztító telepének bővítése” című pályázata vonatkozásában benyújtotta önerő-támogatási kérelmét a Közreműködő Szervezet részére.
A Miniszterelnökség 2015. március 17-én értesítette az önkormányzatot, hogy támogatási kérelmét pozitívan bírálta el, amelynek értelmében az önkormányzatot 153.709.082.- forint támogatásban részesítette.
Az eredeti pályázati költségvetésben a pályázati önerő mértéke 333.634.144.- forint volt 85 %-os támogatási intenzitásnál, amely alapján a Lajosmizsei Víziközmű-társulat tagjainak 249.019 forint érdekeltségi hozzájárulást kellett fizetnie.
2014. évben a támogatási intenzitás 92,718656 %-ra növekedett, amely által az önerő mértéke 161.953.665.- forintra csökkent, amely az érdekeltségi hozzájárulást 120.000.- forintra csökkentette.
Lajosmizse Város Önkormányzata a kivitelezés kezdetétől halasztott önerő támogatást vett igénybe, amelynek köszönhetően nem kellett hitelt felvenni a beruházás megvalósításához.
Az intenzitásnövekedést,  az önkormányzat korábbi befizetéseit, és az önerő alap támogatással elnyert támogatást figyelembe véve a pályázat saját ereje nulla forintra csökkent, ezért várhatóan a Társulat tagjainak nem kell érdekeltségi hozzájárulást fizetniük.
A Lajosmizsei Víziközmű-társulás Küldött gyűlése 2015. év április elején fog ülésezni, amely ülésen fog döntés születni a befizetett hozzájárulások visszafizetéséről és a korábban megkötött LTP szerződések módosításáról. A Küldött gyűlést követően az érintettek tájékoztatást kapnak a jövőbeni teendőkről.
Basky András sk.
polgármester

Települési támogatás

Települési támogatás (haláleset kapcsán)Nem állapítható támogatás ha:

  • A kérelmező nem lajosmizsei lakos !
  • A haláleset óta a kérelem benyújtásáig több mint 60 nap eltelt !
  • A kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem meghaladja
  • családban élő esetén a nyugdíj legkisebb összegének 300%-t(2022-ben 85.500 Ft/fő) !
  • egyedül élő esetén a nyugdíj legkisebb összegének 400%-t (2022-ben 114.000 Ft/fő) !
    • A csatolt igazolások adatai nem valósak!
    • Aki a hadigondozásról szóló törvény alapján temetési hozzájárulásban részesült.

Mellékletek:              

  • Halotti anyakönyvi kivonat eredeti és 1 pl. másolata.
  • Eltemettető, kérelmező nevére kiállított eredeti temetési számlák.
  • Eltemettető, kérelmező nevére kiállított temetési számlák másolata.
  • Vagyoni, jövedelmi viszonyokat, jogosultságot igazoló iratok, igazolások.

                          A jogosultság megállapításának szempontja:       

  1. A havi rendszerességgel járó - nem vállalkozásból, illetve őstermelői tevékenységből (a

továbbiakban együtt: vállalkozás) származó - jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőzőhónap jövedelmét,

  1.  A nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagát kell figyelembe venni, azzal, hogy a b) pont szerinti számításnál azon hónapoknál, amelyek adóbevallással már lezárt időszakra esnek, a jövedelmet a bevallott éves jövedelemnek e hónapokkal arányos összegében kell beszámítani.
  • Ha a vállalkozási tevékenység megkezdésétől eltelt időtartam nem éri el a 12 hónapot, akkor az egyhavi átlagos jövedelmet a vállalkozási tevékenység időtartama alapján kell kiszámítani. 
  1. A jövedelemszámításnál figyelmen kívül kell hagyni
  • A kérelem benyújtását megelőzően megszűnt havi rendszeres jövedelmet,
  • A vállalkozásból származó jövedelmet, feltéve, hogy a vállalkozási tevékenység megszűnt,
  • A közfoglalkoztatásból származó havi jövedelemnek a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegét meghaladó részét.
  • A vállalkozási tevékenység akkor tekinthető megszűntnek, ha az egyéni vállalkozói tevékenység az egyéni vállalkozóról szóló törvényben meghatározottak szerint megszűnt, az őstermelői igazolványt visszaadták vagy visszavonták, illetőleg a társas vállalkozást vagy az egyéni céget törölték a cégjegyzékből.

Elkezdődött a szociális rendszer megújítása – A szociális támogatások egy része új helyen igényelhető

 A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-től jelentős mértékben átalakul. Az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elválasztásra kerülnek. Az aktív korúak ellátására vonatkozó támogatások, vagyis a rendszeres szociális segély helyébe lépő egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, valamint a foglalkozást helyettesítő támogatás a jövőben a járásoknál intézhető.

Fájl: 

Ebösszeírás

Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatom a Tisztelt ebtartókat, hogy Lajosmizse Városban az ebösszeírás határideje 2015. február 28-ig meghosszabításra került. Kérjük azon ingatlan tulajdonosokat, akik még nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, azok fenti határidőig szíveskedjenek pótolni!