%2

Sajtóközlemény a járási hivatalokról

A járási rendszerre való felkészüléssel összhangban változik a jogszabályi környezet, a hivatalok működésének finomhangolására 70 kormányrendelet módosításáról született döntés. Jelenleg a kormányhivatalok részeként működő járási hivatalok szakigazgatási szerveinek illetékességi területének megállapítása zajlik. Minden járásban lesz például járási gyámhivatal, ugyanakkor lesznek olyan szakigazgatási szervek, amelyek több járásra kiterjedően látják majd el feladatukat. Az informatikai rendszerek összehangolása miatt a földhivatalokban és munkaügyi kirendeltségekben fokozatos lesz az átállás, teljes körűen csak jövő év második felében fog megvalósulni.

Öntözőtelep tulajdonosok tájékoztatása

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2012. (X. 16.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról

Fájl letöltése: 
Rendelet száma: 
32/2012. (X. 16.)
Rendelet címe: 
Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2012. (X. 16.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról

Sajtóközlemény a járási hivatalok kialakításáról szóló megállapodásról

Az ütemterv szerint halad a járási hivatalok felállításához szükséges feltételek megteremtése. Már több mint 100 településen alá is írták a kormánymegbízottak és a polgármesterek a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselőkről, ingó és ingatlan vagyonról szóló átadás-átvételi megállapodásokat. Mind a 19 megyében és a fővárosban is folyamatosak az egyeztetések a kormányhivatalok és az önkormányzatok között az átadandó feladatokról, még eldöntendő kérdésekről, és sorra születnek a helyi képviselő-testületek által jóváhagyott megállapodások, amelyeket a jogszabály szerint október végéig kell megkötni. A járási hivatalok januárban kezdik meg működésüket, amelyek a vidéken élőknek különösen nagy segítséget és könnyebbséget fognak jelenteni az ügyintézésben.

Tilos az avar és kerti hulladék égetése

Lakossági tájékoztatás

A környezet védelméről szóló 1995. évi LIII. törvény 48. § (4) bekezdése értelmében a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, valamint az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása, melynek értelmében avart és kerti hulladékot a város belterületén égetni tilos!