Cím:

Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar

A Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar festői környezetben, az Alföld szívében, az M5-ös autópálya lajosmizsei kijáratától 3 km távolságra fekszik, amely szeretettel várja a kellemes napokat eltölteni vágyó, a természetet, nyugalmat, csendet szerető vendégeket. A kúriát a 19. század végén a környék egyik nagybirtokosa, Öttömösi Gerébi Gyula alapította. A köztiszteletben álló, a szegények jótevőjeként is fellépő földesúr nemzetközileg is elismert ménest létesített a majorban. Okleveles gazdászként a birtokot mintagazdasággá fejlesztette. Halála után azonban a kúria magára maradt, állapota leromlott, használhatatlanná vált. 1986-ban - teljes körő felújítást követıen - mint szálloda nyitotta meg kapuit, amely azóta a régió egyik legelegánsabb
rendezvényhelyszínévé nőtte ki magát.

Az egész évben nyitva tartó három csillagos hotel 58 különböző típusú szobája és lakosztálya 130 fő elhelyezését tudja biztosítani.

A Geréby Kúria éttermében mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő finomságokat. Konyhája specialitásai a bográcsban készült ételek mellett a nyárson- és roston sült ételkülönlegességek, amelyek kiválóak csoportos rendezvényekre. Szabadtéri
gulyásparti, nyárson sült malac vagy ökör, valamint faszénparázson grillezett húsok színesítik a kínálatot azok számára, akik az
ízek mellett a látványt is elınyben részesítik.

Lovasudvarában a lovaglás mellett sétakocsikázásra, télen pedig lovasszánkózásra is van lehetıség. A legkülönlegesebb látványosság az alföldi lovasbemutató, ahol a csikósok bemutatják a lovaikat, és ügyességi versenyeken mérik össze lovastudásukat.

A szálloda csodálatos természeti környezete különböző rendezvényeknek ad otthont, például családi rendezvényeknek, esküvőknek, céges rendezvényeknek akár 450 főig. Konferenciatermei nyugodt munkakörülményeket biztosítanak, távol a
stressztől és zajtól. A munka utáni lazításra kiválóan alkalmas a wellness-részleg, az esti szórakozáshoz pedig számtalan lehetőség kínálkozik.

További információ: www.gereby.hu

www.csapatepites-treninghelyszin.hu
www.lovaglás.hu
www.eskuvoshotel.hu

Ida Panzió

Az Ida Panzió az Alföld szívében, az M5-ös autópálya mellett, Budapesttõl 65 km-re déli irányban családias légkörben fogadja vendégeit. A panziónak 14 szobája, saját parkolója és nagy kertje van. Valamennyi szoba fürdõszobával, televízióval felszerelt.

A 2 Szabó Panzió

Panziónk a főúton, közel a város központjához található.

A panzióban 5 db kétágyas szoba és 2 db apartman található. Utóbbiak 3 illetve 4 ágyasak, melyek szükség szerint 5 és 6 főig bővíthetőek. Kétágyas szobáink egy fő részére is rendelkezésre állnak, kiválóan alkalmasak kiküldetés, üzleti út, vagy munkavégzés során. A szobákhoz saját fürdőszoba, TV, hűtőszekrény és ingyenes vezeték nélküli internet (Wi-Fi) tartozik.

A gépkocsik számára szárt parkoló áll rendelkezésre, mely az Irinyi utcából közelíthető meg. Szükség esetén taxi rendelhető, valamint külön igény esetén reggelit is biztosítunk.

Elérhetőségünk: www.2szabo.hu

 

Vadvirágos Vendégház

A Vadvirágos Vendégház Lajosmizsétől és az M5-ös autópályától mindössze egy perc autóútra található. Az újépítésű, de hagyományos berendezésű szállásépület homlokzata különleges ősi magyar motívumokkal ékesített, amely mintái a régiségben alkalmazott módszerrel, mészhabarccsal készültek. Rajta tulipánok, indák, életfák, mályva és a szárnyas napkorong, amely megnyitja a kapcsolatot az égiekkel, őrködve a házra, s a benne lakókra. Az épületben mindenhol paraszti jellegű fenyőbútor került elhelyezésre, a szobák és a konyhák teljesen felszereltek. Az udvaron szaletli, kemence és a gyermekeknek játszótér biztosítja a kellemes időtöltést. A másfél hektáros terület teljesen bekerített és parkosított, területén gyógynövény kertészet kialakítása van folyamatban.

 

Liza Aqua & Conference Hotel és Fehér Akác Csárda

Liza Aqua & Conference Hotel és Fehér Akác Csárda

 

 

A szálloda meghitt, nyugodt környezetben található, távol a város zajától, de jól megközelíthető helyen, tökéletes lehetőséget biztosítva a kikapcsolódásra, pihenésre. A hotel két meghatározó építészeti eleme a kastély-, valamint a csárdajelleg, melyek egymásba olvadását észrevétlenül, harmonikusan sikerült kialakítani. A szálloda mind a három szintjén kifejezetten ügyeltek a berendezések, bútorok, színek és formák összhangjára.
Szobáik praktikusak és otthonosak, melyek biztosítják a nyugodt pihenést. Minden szoba természetesen rendelkezik saját fürdőszobával.

 


 

 

Vendéglátóhelyek Lajosmizsén: Tanyacsárda Kft.

Tanyacsárda Programcentrum, Étterem és Lovas farm

A Tanyacsárda alapvetően magyaros jellegű, de egyben a legmodernebb konyhatechnológiákat is alkalmazó, kitűnő konyhája joggal érdemelte ki már többszöri alkalommal a “Vidék legjobb étterme” díjat. A megannyi nemzeti és nemzetközi gasztronómiai elismerés (Védnöki tábla, Chevalier - Maison de Qualité, Chaîne des Rôtisseurs…) mellett pedig számos, a turizmus területén rangos elismerésnek számító díjban is részesült, mint például a Magyar Turizmus Zrt. Rozmaring Díja vagy a Magyar Turizmus Minőségi Díj /2007; 2011/.

A lajosmizsei Öreg és a felsőlajosi Új Tanyacsárda is kiválóan alkalmas mind egyéni, mind csoportos vendégek fogadására, kisebb családi, vagy akár nagyobb céges rendezvények lebonyolítására is. Mesterszakácsaink ételspecialitásai (pl.: a Bőségtál, a Kemencés libamáj, a Tejespite) már több mint harmadik évtizede fémjelzik a Tanyacsárda konyháját. A csárda étlapjára tradicionális receptek alapján készült ételek kerülnek. A hagyományos ízek úgy őrzik a magyaros jelleget, hogy közben érvényesülnek a korszerű táplálkozási elvárások is. Gasztronómiai programsorozatunk keretében hétről- hétre konyhaművészeti hagyományaink elevenednek fel.

Az Öreg 'Csárdában' a "városlakók" igazán belemerülhetnek a hamisítatlan vidéki atmoszférába: autentikus berendezésének, és nem utolsósorban kitűnő konyhájának köszönheti hírnevét a magyar vendéglátásban. Az Új Tanyacsárda területe ad otthont a
méneseknek és számos ısmagyar állatfajtának: a szürkemarha gulyának, a rackanyájnak és a baromfiudvarnak. Vendégeink többek között varázslatos lovasbemutatók, az Alföld homokbuckái között vezető kocsikázások, autentikus folklórbemutatók, felséges lakomák, izgalmas pusztaolimpiák, az ünnepekhez, jeles napokhoz kötődően pedig hagyományőrző és egyben modern elemeket ötvöző programok részesei lehetnek.

Amit kínálunk (a teljesség igénye nélkül):

  • Díjnyertes konyha
  • Lovas programok
  • Hagyományőrzés (Szüret, Húsvét, Advent, András napi disznótor…)
  • Családi rendezvények (Esküvő, ballagás, születés-, és névnap)
  • Céges családi nap, csapatépítés

Látogasson el hozzánk és legyen Ön is részese a Puszta varázsának!

További információ: www.tanyacsarda.hu

Vendéglátóhelyek Lajosmizsén: Mizsei Lovastanya

Mizsei Lovastanya

A közel ötvenhektáros területen elterülő, családias hangulatú Mizsei Lovastanya Lajosmizse felől a Ceglédi úton haladva
közelíthető meg. A párszáz méteres földút megtétele után a második kovácsoltvas kapu mögött feltárul egy másik világ.
A lakóépületen kívül egy földszintes vendégház áll a barátok és a család rendelkezésére. A hét bokszos istálló felett 3 szoba és 3 fürdőszoba, nappali és konyha-ebédlő várja a pihenni vágyókat. A vendégeknek lehetıségük van fürdőzésre és
horgászásra a tanyán kialakított tóban, valamint rendelkezésükre áll egy aerobic terem is.

Vendéglátóhelyek Lajosmizsén: Ricsováry Major Szálloda és Üdülőpark

A Ricsováry Major Szálloda és Üdülőpark festői, érintetlen környezetben fekszik Lajosmizse központjától kb. 8 km-re. A hagyományos, több mint száz éves majorságból ma egy felújított gazdaság és üdülőfarm várja az idelátogató vendégeket,
otthont adva a Ricsováry Majornak, hangulatos, nádtetős házakkal, régi bútorokkal berendezett szobákkal.

A szálloda különböző komfortfokozatú szálláshelyekkel rendelkezik. A vendégházak gyönyörő lakosztályai, a major két és
háromágyas zuhanyzós szobái, hangulatos családi apartmanjai vagy az „Öreg Tanya” kemping jellegő szálláshelyei várják a
vendégeket.

Vendéglátóhelyek Lajosmizsén: Szél Csárda

Szél Csárda

A Szél Csárda az M5-ös autópálya 67. kilométerénél található. A családias hangulatú étteremben nem csak a tradicionális magyar konyha fogásai szerepelnek, hanem több nemzet specialitási között válogathatnak a vendégek.

A vendéglıben egy 80 fős klimatizált étterem és egy 60 férıhelyes szintén klimatizált különterem kapott helyett. A napsütést és a finom ételeket a 70 fős zárt teraszon élvezhetik az ide látogatók.

Vendéglátóhelyek Lajosmizsén: Dechy Lovastanya

Dechy Lovastanya

A Dechy-Lovastanya az M5-ös autópálya lajosmizsei elágazásától kb. 4 km-re, családias környezetben várja a lovagolni, pihenni vágyó vendégeit. A lovastanyába látogatóknak lehetıségük van akár több napot is itt tölteniük.

Vendéglátóhelyek Lajosmizsén: Bujdosó Tanya

Bujdosó Tanya

A Bujdosó Tanya Lajosmizse központjától kb. 8 km-re fekszik. Családoknak, baráti társaságoknak kiválóan alkalmas üdülésre. A gondtalan időtöltést a csendes, nyugalmat adó tanyai környezet, és a hamisítatlan magyar konyha mellett számos programlehetőség teszi feledhetetlenné.

A következő szolgáltatásokat vehetik igénybe az ide látogató vendégek: