Az MVH tájékoztatása

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

2013. április 10-én megnyílt az egységes kérelem (EK) benyújtását szolgáló elektronikus felület, melyet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján az "Elektronikus ügyintézés" menüponton belül az "e-Egységes kérelem" almenüben lehet elérni.
A kérelmezők számára 2013. április 10. és 2013. május 15. közötti időszak áll rendelkezésre, hogy szankciómentesen benyújthassák támogatási és kifizetési kérelmüket.
Célszerűnek tartjuk – sok esetben még a tavaszi mezőgazdasági munkálatok elindulásáig – az egységes kérelem minél korábbi kitöltését és benyújtását. A kérelemnek a benyújtási időszak elején történő kitöltésével és benyújtásával csökkenthető a benyújtási időszak végi intenzíven terhelt időszak miatti hibák előfordulásának kockázata.
A kérelmeket csak ügyfélkapun keresztül történő belépés után lehet kitölteni. Azon ügyfelek, akik nem rendelkeznek saját ügyfélkapus regisztrációval, meghatalmazott vagy technikai közreműködő (falugazdász, illetve agrárkamarai tanácsadó) segítségével tölthetik ki kérelmeiket.
Felhívjuk figyelmét, hogy a nem igénylésből, "félrepipálások/számelírások"-ból fakadó hiányosságok, hibák utólagosan nem pótolhatóak, nem javíthatóak, és a hatályos jogszabályok szerint méltányossági eljárásra sincs lehetőség.
Kitöltés előtt érdemes a portálon található "Elektronikus ügyintézés / e-Egységes kérelem / Használat" menüpontban feltüntetett tájékoztató anyagokat tanulmányozni.